Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський узаконив держслужбу за контрактом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський узаконив держслужбу за контрактом

Закон прийнятий, у тому числі, з метою підвищення відповідальності держслужбовців за досягнення результатів

24 вересня 2019, 15:29 comments1848
Поділіться публікацією:
Зеленський узаконив держслужбу за контрактом

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №1066 "Про внесення змін у деякі закони України" про перезавантаження влади.

Документ повернуто до Верховної Ради за підписом президента.

Так, процедура прийняття на держслужбу і звільнення була спрощена. З'явилася можливість працевлаштування на службу за контрактом. Керівники державних органів укладають контракти зі співробітниками і розривають їх у відповідності до українського законодавства.

Контракт можна укласти на термін від 1 року до 5 років. У зарплату входить посадовий оклад і надбавка за вислугу років. При цьому премія можлива тільки в разі, якщо вона передбачена у відомстві.

Держоргани мають розміщувати вакансії на посади на Єдиному порталі вакансій державної служби або на своєму сайті. Кандидати на посаду будуть проходити конкурс. Переможця визначатиме спеціальна комісія.

У той же час, збільшилася кількість підстав для звільнення з ініціативи держоргану. Однією з причин звільнення може стати скорочення посади через зміну структури відомства або його штатного розпису, ліквідація держоргану або якщо працівник не відповідає займаній посаді.

Також розширився перелік підстав, за якими співробітник може звільнитися з держорганів за власним бажанням або за поданням.

Як повідомляли "Коментарі", 10 вересня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект "Про внесення змін до деяких законів України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!