Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук розповів, що потрібно зробити, щоб істотно знизити ціну на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук розповів, що потрібно зробити, щоб істотно знизити ціну на газ

Голова Політради «Опозиційної платформи – За життя», народний депутат Віктор Медведчук заявив, що його партія вже внесла у Верховну Раду законопроект, який дозволить суттєво знизити ціну на газ для населення

24 вересня 2019, 18:17 comments1450
Поділіться публікацією:
Медведчук розповів, що потрібно зробити, щоб істотно знизити ціну на газ

"Тарифи можна і потрібно знижувати за рахунок закупівлі дешевшого газу, ніж той, який купується сьогодні за формулою "Дюссельдорф +". Це злочинна формула, це корупційна формула. Вона працювала за колишньої влади і продовжує працювати. І коли ми говоримо $178 за 1 тис. куб. м, так це з урахуванням корупційної складової", ‒ зазначив нардеп.

За словами Медведчука, ціну на газ для населення можливо знизити до 3000-4000 тис. грн за кубометр за рахунок скасування ПДВ на газ для населення і плати за користування надрами.

"Ми запропонували: давайте скасуємо ПДВ на цей газ для наших громадян і плату за користування надрами. Надра належать народу. Чому ми маємо платити в даній ситуації, коли такі високі тарифи і така висока ціна на газ? Це дасть можливість знизити на 2,5‒3 тис. грн за тисячу кубів", ‒ пояснив нардеп.

Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук заявляв, що в разі припинення транзиту російського газу через Україну, країна втратить близько $3 млрд і не зможе забезпечити себе газом.

Під час зустрічі делегації "Опозиційної платформи – За життя" з керівництвом уряду Росії, "Газпрому" і партії "Єдина Росія" в Москві вдалося домовитися про зниження ціни на газ для українців на 25%.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!