Головна Новини Політика внутрішня політика Рішення РНБО по телеканалам NewsOne і «112 Україна» - слова правди, - Юрій Дудкін
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення РНБО по телеканалам NewsOne і «112 Україна» - слова правди, - Юрій Дудкін

Журналіст Юрій Дудкін виступив на захист свободи слова і телеканалів NewsOne і «112 Україна»

25 вересня 2019, 13:42 comments1704
Поділіться публікацією:
Рішення РНБО по телеканалам NewsOne і «112 Україна» - слова правди, - Юрій Дудкін

Український журналіст Юрій Дудкін прокоментував рішення Ради національної безпеки України щодо NewsOne і "112 Україна", який не знайшов підстав для введення санкцій на ці телеканали.

Про це повідомив експерт в прямому ефірі на телеканалі NewsOne.

Як повідомив Дудкін, рішення РНБО – це слова правди, яка "головує в українському суспільстві".

"У першу чергу, для захисту свободи слова в Україні, безумовно ця новина приємна. Я хочу привітати телеканали, але це не перемога, це слова правди", – повідомив він.

Журналіст також зазначив, що в розвиненій країні, свобода слова повинна бути захищена.

За його словами, маховик переслідування в Україні розкручувався останні 5 років проти тих телеканалів, які виступали майданчиком для трансляції позицій самих гостей.

"Подібний маховик переслідування свободи слова розкручувався не вчора, він розкручувався всі останні 5 років. Ті гості, які виступали у вас – це не ви заявляли про це, це заявляли ваші гості, а телеканал до цього не мав ніякого відношення. Він лише транслює позицію гостей телеканалу. А вони мають різні точки зору, проурядову, пропрезидентську, ну наприклад, протилежну. У цьому і полягає свобода слова, в цьому і полягає свобода слова тих самих європейських цінностей за які боролася Україна на всіх "Майданах", – додав Дудкін.

Наостанок, журналіст нагадав про інтерв'ю Петра Порошенка, яке транслювалося на його ж "5 Каналі", де колишній президент всіляко заперечував будь-які юридичні і політичні переслідування проти Віктора Медведчука.

Однак, за словами гостя, Порошенко говорив неправду, що можна пояснити підпалами офісу Медведчука, погрозами фізичної розправи на його адресу, а також публічними заявами, дискриминуючими Віктора Медведчука, як політика.

Як раніше повідомляв голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, за тиском на свободу слова в Україні варто особисто український президент Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!