Головна Новини Політика внутрішня політика Сліпа Феміда з великою кишенею: оприлюднені «гонорари» суддів за «правильні» рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Сліпа Феміда з великою кишенею: оприлюднені «гонорари» суддів за «правильні» рішення

Найбільш «прибутковими» для суддів є кримінальні справи

25 вересня 2019, 14:41 comments4301
Поділіться публікацією:
Сліпа Феміда з великою кишенею: оприлюднені «гонорари» суддів за «правильні» рішення

Журналісти оприлюднили суми хабарів в українських судах за прийняття необхідного рішення, яке, найчастіше, суперечить законодавству. Мінімальна сума суддівського прайса — 5000 грн, передає "Українська правда".

Найбільш "прибутковими" для суддів є кримінальні справи. Розцінки в таких провадженнях можуть коливатися від 1,5 тис. дол. до 150 тис. дол. Максимальну суму доведеться заплатити за уникнення відповідальності або її істотне зменшення. "Мінімум" доведеться заплатити за прийняття вироку не пов'язаного з позбавленням волі або відмову прокурора від апеляції. Найбільш поширені суми хабарів 5-10 тис. дол. залежно від тяжкості злочину.

Розцінки в цивільних справах, часто, скромніше. Так, за винесення судового рішення у цивільній справі про стягнення боргу потрібно заплатити 500 тис. грн (дані на березень 2016 г.). Від 5 тис. грн до 10 тис. дол. обійдуться позивачеві рішення судів про стягнення різного роду матеріальних компенсацій. Найдешевше (800 дол.) "коштуватиме" заочне виселення з квартири.

Позивачам в господарських спорах теж не солодко. Середній розмір хабарів становить 5-25 тис. дол.

В адміністративних справах розцінки відносно невеликі. Найдешевше судитися з чиновниками районного рівня. У таких справах позивачеві для позитивного рішення вистачить кількох тисяч грн. А ось справи про позбавлення ліцензій будуть "коштувати" до 10 тис. дол.

"Прайс" про адміністративні правопорушення не включає в себе астрономічних сум.

Непритягнення водія до відповідальності за водіння в нетверезому стані обійдеться від 5 тис. до 20 тис.грн. А за 1 тис. євро суддя погодиться не позбавляти водійських прав за це порушення. За 5 тис. грн можна закрити справу проти водія за перевезення пасажирів без отримання ліцензії.

А відмова притягувати до адміністративної відповідальності обійдеться правопорушнику у 8 тис. грн.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в Україні змінився голова Вищої ради правосуддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!