Головна Новини Політика внутрішня політика Заборона грального бізнесу не виправдала себе - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборона грального бізнесу не виправдала себе - експерт

Легалізація грального бізнесу принесе вигоду державі, вважає Костянтин Кривопуст

26 вересня 2019, 12:15 comments1679
Поділіться публікацією:
Заборона  грального бізнесу не виправдала себе - експерт

Закон про заборону грального бізнесу був прийнятий в 2009 році і за задумом його творців, повинен був захистити здоров'я та власність людей, зберегти здоров'я громадян. Реально ж, він привів тільки до того, що індустрія азартних ігор пішла ще більше в тінь, криміналізувалася чи змінила вивіску під виглядом різного роду лотерей, які приносять значний прибуток, але практично не оподатковуються повноцінними податками, – вважає адвокат Костянтин Кривопуст.

На думку експерта, нещодавно опублікована петиція про чергову заборону ігрового бізнесу – це повернення до вже пройденого шляху. Більш ефективним було б прийняти пропозицію Президента України Володимира Зеленського про раціональну легалізацію цього бізнесу. Його тези про легалізацію ігрового бізнесу на окремих територіях, особливо депресивних, можуть докорінно змінити економічну ситуацію в деяких областях чи містах нашої країни. Прикладом може бути американський штат Невада, а саме Лас-Вегас. Місто , яке знаходиться в пустелі, процвітає і дає штату, а також країні, значний прибуток.

В цілому, на думку Костянтина Кривопуста, раціональна легалізація допоможе викорінити нелегальний, а головне не оподатковуваний  бізнес, принести вигоду державі і оживити деякі депресивні території. Головне, щоб уряд продумав всі нюанси нового закону і прийняв заходи для ефективного регулювання даного ринку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!