Порошенко не з'явився на допит у "справі моряків"

Екс-президент проходить по справі свідком

П'ятий президент і народний депутат Петро Порошенко не прийшов в Державне бюро розслідувань на допит у справі про події в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, коли російські прикордонники захопили в полон 24 українських моряка і 3 судна, повідомляє УНІАН.

"Петро Порошенко не з’явився на допит до ДБР. Допит мав відбутися у кримінальному провадженні, яке пов’язане із можливим вчиненням кримінальних правопорушень службовими особами, які займали або займають особливо відповідальне становище в органах державної влади, в тому числі і п’ятим президентом України під час проходження кораблів Військово-морських сил України через Керченську протоку у листопаді 2018 року", - заявила прес-секретар Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова.

Спікер ДБР додала, що Порошенко проходить по справі як свідок.

"Його було завчасно проінформовано у передбачений КПК спосіб… Є лист адвоката, в якому йдеться, що він (Порошенко) перебуває за кордоном, однак я наголошую, що ми повідомляли про цю дату його завчасно і ми брали санкцію на розголошення декількох дат для того, щоб не було провокацій про те, що він не знав, не розумів і не почув", - зазначила прес-секретар ДБР.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня українські військові моряки, які перебували в російському СІЗО, були передані Україні на поруки омбудсмена Людмили Денисової в рамках масштабного обміну полоненими. Держбюро розслідувань провело допит моряків по даній справі.