Головна Новини Політика внутрішня політика У Порошенка підтримали бойкот ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Порошенка підтримали бойкот ПАРЄ

У Порошенка сподіваються, що у майбутньому українська делегація діятиме більш рішуче

30 вересня 2019, 18:58 comments1643
Поділіться публікацією:
У Порошенка підтримали бойкот ПАРЄ

Депутат Верховної ради від фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар’єв заявив про підтримку бойкоту Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це повідомляє РБК-Україна.

"Рішення про бойкот цієї сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, яке ухвалила нова українська делегація, я абсолютно і повністю підтримую. Тому, що в даному разі відсутність голосу буде лунати значно сильніше, за наявність цього голосу", — підкреслив Володимир Ар’єв.

За словами депутата , якби українська делегація приїхала на сесію ПАРЄ "так наче нічого не сталося" — це було б рамках російського сценарію і сценарію тих, хто підтримує повернення Росії у ПАРЄ.

Парламентар також особливо відзначив тих депутатів національних парламентських делегацій, які прийняли рішення про індивідуальну неучасть у нинішній сесії ПАРЄ, зокрема, це депутати від Литви.

"Хоча погоджуючись з українською делегацією у тому, що вони прийняли стратегічне рішення, але не погоджуюсь із тим, що вони його прийняли запізно. Вони затягнули з прийняттям рішення про бойкот аж до 23 вересня. Буквально тиждень тому було ухвалено це рішення", — у той же час зазначив Володимир Ар’єв.

 Ар'єв зазначив, що саме через це багато делегацій не дочекались рішення від України і вирішували самостійно чи брати участь у нинішній сесії ПАРЕ, дехто з депутатів відмовився від участі в індивідуальному порядку.

"Тому така єдність була порушена. І я сподіваюсь, що в майбутньому українська делегація діятиме більш рішуче, ніж це було цього разу", – додав він.

Парламентар висловив жаль, що представники української делегації до нього звернулися запізно, і тому вже не можливо було мобілізувати значну підтримку серед інших делегацій в ПАРЄ.

Він підкреслив, що ПАРЄ сама порушила свої головні принципи. Крім того, є питання щодо легітимності обрання російських депутатів під час виборів в РФ, за участю виборців анексованого Криму. А отже і їхня участь у будь-яких голосуваннях на сесії у ПАРЄ ставить під сумнів легітимність таких рішень Асамблеї.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Луценко готовий давати свідчення по імпічменту Трампу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!