Головна Новини Політика внутрішня політика Позов Кличка до Гончарука та Богдана: експерти оцінили шанси мера на перемогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Позов Кличка до Гончарука та Богдана: експерти оцінили шанси мера на перемогу

Мер столиці дозволив втягнути себе в конфлікт з нібито підкупом Богдана

1 жовтня 2019, 14:32 comments2598
Поділіться публікацією:
Позов Кличка до Гончарука та Богдана: експерти оцінили шанси мера на перемогу

Мер Києва Віталій Кличко подав до суду на Кабінет міністрів, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та керівника Офісу президента Андрія Богдана через рішення про звільнення його з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили перспективи справи.

Віцепрезидент Світового юридичного альянсу, старший партнер Адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець вважає, що шанси Кличка на перемогу в суді мінімальні.

"Найімовірніше, суд вкаже, що Кабмін має право на свій розсуд приймати таке рішення. Це рішення було прийнято в рамках закону, з дотриманням процедур. Незгода Кличка ні на що не впливає. Він виконує обов'язки, покладені на нього державою. І вона може його звільнити без порушення його прав. Прогнозую, що суд (якщо до цього дійде) відмовить у задоволенні позову", — сказав Кравець.

За словами юриста, мер столиці може і сам відмовитися від судового розгляду, розуміючи його повну безперспективність.

"Таке теж часто трапляється в юридичній практиці. Подається позов заради галасу, а потім робиться "широкий жест" – типу я вирішив сам відмовитися", — пояснив експерт.

Політолог Дмитро Гаврилюк також вважає, що у Кличка мало перспектив, оскільки звільнення-призначення голови КМДА входить у повноваження Кабінету міністрів.

"До оновлення керівників центральних і регіональних органів виконавчої влади в умовах приходу і зміцнення нової влади потрібно готуватися. Це питання найближчого часу. При цьому саботаж роботи Київради більше 4 місяців виглядає як умисні дії Кличка. Якщо ж цей саботаж роботи Київради влаштувала частина депутатів, то про це треба розповісти суспільству. Але таку можливість Кличко втратив, натомість дозволивши втягнути себе в історію з недоведеним підкупом глави Офісу президента Андрія Богдана", — констатував експерт.

На думку Гаврилюка, меру столиці потрібно готуватися до участі в місцевих та наступних парламентських виборах, "вичавлюючи по максимуму" з тих повноважень, якими на даний момент наділений, і намагатися бути корисним громаді Києва.

"Можливі два сценарії. Перший: нова влада за всі "недоробки" у столиці буде кивати у бік Кличка і змушувати його і його команду виправдовуватися. Другий: пост голови КМДА і мера займе представник "Слуги народу". Правда, при другому сценарії можуть змінитися декорації, а саме – на посаду мера або голови КМДА буде висуватися людина, що знаходиться в сфері нової влади або нещодавно вийшла з партії", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Андрій Богдан звернувся до Кабінету міністрів з проханням відправити діючого мера Києва Віталія Кличка у відставку з посади голови КМДА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!