Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, як будуть реформувати СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як будуть реформувати СБУ

Незабаром гряде найбільш масштабна реформа СБУ з часів незалежності

1 жовтня 2019, 14:58 comments3661
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як будуть реформувати СБУ

Колегія СБ України підтримала концепт нової редакції Закону "Про Службу безпеки України", наслідком чого стане реформа спецслужби. Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов, передає прес-центр СБУ.

За його словами, необхідність кардинальних змін у спецслужбі викликана швидкісною мутацією викликів, які впливають на рівень національної безпеки. "Служба повинна не тільки аналізувати загрози в режимі онлайн, але і передбачати нові, оперативно розробляючи "вакцини", які зможуть нейтралізувати загрози ще на етапі їх виникнення", — сказав він.

Він розповів, що колегія СБ України підтримала концепт нової редакції Закону "Про Службу безпеки України" і представила на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Наслідком прийняття нової редакції Закону "Про Службу безпеки України" стане "найбільш масштабна реформа Служби безпеки за часів незалежності".

Як припускають в СБ України, результатом комплексної реформи спецслужби стануть:

- відмова від невластивих функцій і розслідування злочинів, які не становлять загрози державній безпеці України;

- розширення контррозвідувального вектора роботи СБ України і ризик-орієнтований підхід до протидії загрозам державної безпеки;

- запровадження гнучкої структури служби;

- скорочення і перезавантаження кадрового складу служби;

- демілітаризація;

- підвищення рівня заробітної плати працівників служби;

- деполітизація керівної вертикалі СБ України призначення голови СБ України на строк, що не збігається зі строком каденції президента України;

- вдосконалення порядку міжнародного співробітництва та обміну інформацією з партнерськими спецслужбами;

- формування розгорнутої системи демократичного цивільного контролю за діяльністю спецслужби, послужить запорукою дотримання Службою безпеки прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб, у зокрема, унеможливить тиск на бізнес.

Незабаром проект нової редакції Закону України "Про Службу безпеки України" буде представлений міжнародним партнерам і поданий президентові України.

Як повідомляло видання "Коментарі", Служба безпеки України буде докорінно реформована, у неї повинна бути посилена контррозвідувальна діяльність, при цьому спецслужба не повинна виконувати невластиві їй функції



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!