Головна Новини Політика внутрішня політика Партій, що не набрали 5% на виборах, позбавили держфінансування
commentss НОВИНИ Всі новини

Партій, що не набрали 5% на виборах, позбавили держфінансування

Право на держфінансування матимуть партії, що набрали на виборах не менше 5% голосів

2 жовтня 2019, 13:55 comments2045
Поділіться публікацією:
Партій, що не набрали 5% на виборах, позбавили держфінансування

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект, яким скасовується державне фінансування партій, які не подолали 5% поріг на виборах у Верховну Раду.

Зміни передбачають, що щорічно партіям будуть виділяти соту частину від мінімальної заробітної плати, помножену на кількість виборців по багатомандатному виборчому округу на останніх виборах в Раду. Зараз цей коефіцієнт становить дві сотих.

Тепер право на держфінансування будуть мати виключно партії, що набрали на виборах не менше 5% голосів (раніше було 2%).

Як повідомляло видання "Коментарі", 29 серпня президент Володимир Зеленський вніс у Раду законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення ефективності інституціонального механізму запобігання корупції", якому міститься норма про скасування держфінансування партій, що не подолали 5% бар'єр.

Як повідомляло видання "Коментарі", витрати на програму забезпечення діяльності президента України Володимира Зеленського та його Офісу в 2020 році зростуть на 39,4 млн грн. або на 4,2% – до 986,6 млн грн.

У держбюджеті на 2019 рік було передбачено 947, 2 млн грн. на утримання глави держави та його Адміністрації. Під час прийняття бюджету-2019 вперше за 5 років витрати на президента скоротили на 10%.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!