Головна Новини Політика внутрішня політика Міністр культури заявляє про саботаж з боку Ради Держкіно
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр культури заявляє про саботаж з боку Ради Держкіно

Українське кіно можуть позбавити фінансування на п'ять років вперед

3 жовтня 2019, 17:00 comments3111
Поділіться публікацією:
Міністр культури заявляє про саботаж з боку Ради Держкіно

Володимир Бородянський, міністр культури, молоді і спорту на своїй офіційній сторінці виступив із заявою проти Ради щодо державної підтримки кінематографії.

У тексті йдеться про невідповідність кількості розподілених державних коштів на кіновиробництво, щорічному бюджету Держкіно. Проведений конкурс на зйомки українських фільмів розподілив 1,7 млрд. грн. на п'ять років вперед, водночас, йдеться в заяві, поточне фінансування Держкіно становить 500 млн. грн. на рік. За словами міністра, весь український ринок кінопрокатного комерційного кіно разом з голлівудськими прем'єрами складає всього 2,5 млрд. грн. у рік. Тобто, виходить, що держава вкладає в фінансування українського кіно дуже великі гроші — 500 млн. грн. Держкіно і 300 млн. УКФ на рік.

У своїй замітці міністр констатував, що рішення щодо виправлення фінансового дисбалансу все ще немає, і, таким чином, всю вину за недофінансування українського кіно, він покладає на членів Ради Держкіно.

Рада державної підтримки кінематографії складається з восьми осіб, серед яких директори кінотеатрів, продюсери, викладачі та економісти. Згідно з відповідним законом, розмір щомісячної стипендії для кожного з членів Ради має становити 35 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, на сьогодні це 73570 грн.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав, що Кабмін звільнив двох заступників голови Держкіно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!