Данилюк сказав, що стало "останньою краплею" в рішенні про відставку

Данилюк закликав главу Офісу президента піти у відставку

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк заявив, що останньою краплею у прийнятті рішення про відставку з посади стала ситуація навколо ПриватБанку, повідомляє ВВС.

"Було декілька факторів, але останньою краплею були події навколо ПриватБанку. Протягом останніх тижнів відбулися події, які викликали величезний резонанс. Це стосується і обшуків у ПриватБанку, і підпалу машини і будинку Валерії Гонтаревої. Також є певний прогрес у судах. Тобто була така концентрація подій, яка послала дуже негативний сигнал", - сказав політик.

Данилюк зазначив, що це питання стосується не тільки репутації, але і цінностей.

Колишній секретар РНБО підтвердив, що спілкувався з Володимиром Зеленським і під час виборчої кампанії, і після виборів. За його словами, у нинішнього глави Офісу президента Андрія Богдана існує конфлікт інтересів, оскільки він був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського у справі ПриватБанку і тепер впливає на позицію президента.

Данилюк також додав, що якщо Богдан не може уникнути конфлікту інтересів, то має піти у відставку.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 30 вересня президент Володимир Зеленський задовольнив заяву Олександра Данилюка про відставку з посади секретаря РНБО за власним бажанням. Данилюк пізніше заявив, що не хоче брати участь у "підкилимних іграх".