Зеленський пояснив, з чим погодилася Україна на переговорах з Донбасу

Зеленський заявив, що на зустрічі в нормандському форматі разом з лідерами Франції, Німеччини і Росії обговорять шляхи припинення війни на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський пояснив, з чим Україна погодилася на переговорах по Донбасу. Про це йдеться в відеозвертанні президента через акцій проти "формули Штайнмайера".

За словами Зеленського, ця формула говорить тільки про те, коли має запрацювати закон про особливий статус Донбасу, а саме після проведення місцевих виборів, які пройдуть за Конституцією України, законодавству України і після публікації звіту ОБСЄ про відповідність міжнародним стандартам.

"Вона передбачає, що Україна визнає анексію Криму і відмовляється від Донбасу. Чи передбачає вона, що на вибори Донбасі пройдуть завтра і під дулом автоматів? Немає. Чому три роки тому попередній президент заявляв про початок роботи з імплементації цієї формули? Невже він хотів зрадити Україну?", - каже Зеленський.

Зеленський виступив із зверненням за акції проти "формули Штайнмайера". За його словами, він поважає конситуаційне право громадян України на протест, а також заявив, що не збирається здавати Україну.