ЦВК відшкодував парламентським партіям гроші, витрачені на вибори

Партії «Слуга народу» з бюджету відшкодували 114,6 млн гривень

Центральна виборча комісія відшкодувала політичним партіям, які пройшли у Верховну Раду, кошти, витрачені на виборчу кампанію. Це сума в більш ніж 467 млн гривень, передає прес-служба ЦВК.

"Комісія своїм рішенням відшкодувала політичним партіям, які взяли участь у розподілі депутатських мандатів на позачергових вибори народних депутатів України 21 липня 2019 року, за рахунок коштів державного бюджету України витрати, пов'язані з фінансуванням їх передвиборної агітації на зазначених виборах, у розмірі фактично здійснених політичною партією витрат на загальну суму 467 327 638,83 грн", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, партія "Батьківщина" отримала трохи більше 87 млн гривень, партія "Голос" 105,66 млн грн, "Європейська солідарність" 99,494 млн грн, "Опозиційна платформа – За життя" 60,3 млн грн.

Партії "Слуга народу" з бюджету відшкодували 114,6 млн гривень.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", новий керівник Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив, що для проведення виборів на окупованій території Донецької і Луганської областей необхідно вирішити відразу кілька питань,