Головна Новини Політика внутрішня політика У "Слузі народу" пояснили наслідки відмови від "формули Штайнмаєра"
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слузі народу" пояснили наслідки відмови від "формули Штайнмаєра"

Україна повинна показати себе "серйозним гравцем"

7 жовтня 2019, 11:53 comments1977
Поділіться публікацією:
 У "Слузі народу" пояснили наслідки відмови від "формули Штайнмаєра"

Україна не зможе без наслідків відмовитися від виконання так званої "формули Штайнмаєра". Про це розповів глава Комітету парламенту з міжнародних відносин, депутат з фракції "Слуга народу" Богдан Яременко, повідомляє РБК-Україна.

Політик зазначив, що лист Кучми Спеціальному представнику голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі не зобов'язує країну, він показує певну позицію.

"І якщо ми країна, яка себе поважає, ми повинні її дотримуватися. Щось подібне вже зафіксовано в Мінських домовленостях. І самі Мінські домовленості, хоча з моєї точки зору і не є міжнародним договором, але політично вони нас зобов'язують", — заявив Яременко.
За його словами у преамбулі до самої формули йдеться про її впровадження в українське законодавство. Також він додав, що формулювання в законі повинне відображати суть оговореної "формули Штайнмаєра", але не зобов'язане бути дослівним.

"Окремі слова можна правити, суть - ні. Адже це матиме наслідки не тільки у вигляді реакції Росії та продовження війни, а викличе і реакцію Заходу. Повторюся: якщо ми позиціонуємо себе як серйозні міжнародні гравці, які не просто звинувачують Росію в тому, що вона не тримає свого слова, а ще й самі дотримуються даного нами слова, то ми не можемо запропонувати редакцію, яка змінювала б суть домовленості", — підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що після того, як Леонід Кучма підписав "формули Штайнмаєра" в країні почались протести під гаслом "Ні капітуляції". Учасники мітингів вважають, що проведення виборів на тимчасово окупованому Донбасі й надання особливого статусу, які передбачені "формулою", суперечать Конституції.

Раніше "Коментарі" писали, що за словами Порошенка "формула Штайнмаєра" придумана в Кремлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/ukr
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!