Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук розчарований Зеленським через мовне питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук розчарований Зеленським через мовне питання

Віктор Медведчук переконаний, що президент Зеленський обдурив виборців Південно-Сходу

7 жовтня 2019, 14:10 comments5888
Поділіться публікацією:
Медведчук розчарований Зеленським через мовне питання

Президент Володимир Зеленський цинічно обдурив виборців — порушив свої передвиборчі обіцянки і зрадив інтереси мільйонів російськомовних громадян і жителів Південного Сходу країни. Про це заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат ВР IX скликання Віктор Медведчук.

"...Після своєї тріумфальної перемоги у другому турі Зеленський визнавав, що "законопроект про державну мову розглядався під час виборчого циклу", що зробило його заручником політичної риторики". Більш того, обіцяв провести ретельний аналіз цього закону, щоб переконатися, що в ньому дотримані всі конституційні права і інтереси всіх громадян України", — зазначив парламентарій.

Політик також нагадав, що передвиборча позиція Володимира Зеленського була чіткою і однозначною. Тоді Зеленський говорив: "Моя принципова позиція — держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, а не заборон і покарань". Але, як підкреслив народний депутат, після вступу на посаду Зеленський радикально змінив свою "принципову позицію", відмовившись переглядати дискримінаційний закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Підтвердження тому — заяви міністра культури, молоді і спорту Бородянського про те, що до чинного закону зміни вноситися не будуть, і затвердження міністра освіти і науки Новосад про перехід російськомовних шкіл з вересня 2020 року на українську мову навчання. Дії Зе-влади свідчать про дискримінації російськомовних громадян, порушення їх законного права спілкуватися і вчитися на рідній мові ", — зазначив Віктор Медведчук.

Політик акцентував увагу на тому, що норми закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" суперечать Конституції України та грубо порушують її, а також ряд міжнародних правових актів.

"...Сьогодні президент Зеленський і його міністри очолили політику дискримінації російськомовних громадян", — резюмував Медведчук.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про вступ в силу "мовного закону", що відбулося незадовго до президентських виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!