Головна Новини Політика внутрішня політика Пристайко описав три сценарії для Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Пристайко описав три сценарії для Донбасу

Глава МЗС Пристайко серед можливих сценаріїв у разі неспроможності мінських домовленостей назвав миротворців і кіпрський сценарій

8 жовтня 2019, 05:40 comments3748
Поділіться публікацією:
Пристайко описав три сценарії для Донбасу

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що президент України Володимир Зеленський та його команда намагаються завершити розпочатий мінський процес за припинення війни і повернення окупованих Україні територій на Донбасі або показати його безперспективність і перейти до інших варіантами. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Якщо ми з вами побачимо, що Путін ніколи нічого не зробить, і наші партнери більше не можуть змусити його піти на прогрес у цьому напрямку, то нам доведеться чесно сказати громадянам України, що цей трек ми більше не можемо виконувати, і нам ніхто не може допомогти... і ми вимушені з вами перейти до треку номер два і т. д. Поки ми з вами не зрозуміємо, що вичерпали всі позиції. Тоді нам потрібно кинути все, посилювати нашу армію і чекати чергової атаки", — сказав Пристайко.

За словами міністра закордонних справ, якщо мінські домовленості не будуть виконується, то потрібно звертатися до світової спільноти про необхідність "місії з підтримання миру між нами, а краще всього, на всіх окупованих територіях".

"До теперішнього часу ця ідея не знайшла розуміння, незважаючи на те, що про це говорили багато і попередній президент. Світове співтовариство не готове, щоб цей миротворчий контингент допоміг нам відновити хоча б ситуацію, коли ніхто не вбиває на нашій землі людей", — зазначив Пристайко.

 Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про експертній думці щодо перспектив, які відкриються для України у разі розведення військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!