Головна Новини Політика внутрішня політика Ксенія Ляпіна: "Законопроект №1210 - катастрофа для бізнесу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Ксенія Ляпіна: "Законопроект №1210 - катастрофа для бізнесу"

Проект передбачає значне зростання вартості видобутку і переробки залізної руди в Україні, що збільшить вартість виробництва в 9 разів вище, ніж в Росії

8 жовтня 2019, 15:07 comments2639
Поділіться публікацією:
Ксенія Ляпіна: "Законопроект №1210 - катастрофа для бізнесу"

Державна регуляторна служба (ГРС) проаналізувала проекти закону 1210 і 1210-1, виявила їх потенційний негативний вплив на економіку і відправила попередження про наслідки його прийняття депутатам Верховної Ради. Про це глава відомства Ксенія Ляпіна розповіла в ефірі телеканалу "112".

"Зараз навіть експерти не можуть розповісти, як буде розвиватися далі ситуація, і це типово. У плані політичної обстановки, тут можна робити прогнози, а ось для бізнесу — це катастрофа, абсолютно ясно", — позначила чиновниця.

Так, за словами Ляпіної, одним із способів врегулювання ситуації навколо закону є відгук законів 1210 і 1210-1, які можуть бути повернуті в парламент після суттєвої їх доопрацювання.

При цьому, Ляпіна зазначила, що основною проблемою сьогодні є непрогнозованість дій влади і зростання недовіри до неї з боку бізнесу, що автоматично спричинить за собою зниження економіки.

"Прогнозованість зменшилася навіть в порівнянні з тим, що було раніше. Я дивилася оцінки, які проводять різні рейтингові структури. Коли ми говоримо, реформи, ми забуваємо, що реформа — це не самоціль, а це якісь усвідомлені зміни, які повинні принести якийсь позитив ", — заявила вона.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про скандальний законопроект висловилися і експерти з економіки. Мова про зміни до Податкового кодексу, які ініціював глава податкового комітету Данило Гетманцев. Учасники ринку вже буквально завалили профільний комітет листами з попередженнями про те, що пропоновані зміни можуть обвалити провідні з податкових надходжень галузі економіки і спровокувати катастрофічні наслідки. Бізнес виступає проти запропонованих ініціатив, оскільки в них йдеться про підвищення акцизів на сигарети, скасування стимулюючої ставки на видобуток нафти і газу, підвищення ренти на видобуток ЗРС і т. Д. При цьому зміни ніяк не зачіпають бізнес олігарха Ігоря Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!