Головна Новини Політика внутрішня політика У НАТО підтримали «формулу Штайнмаєра»
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО підтримали «формулу Штайнмаєра»

Альянс закликає Росію виконати свої зобов'язання

8 жовтня 2019, 17:18 comments2897
Поділіться публікацією:
У НАТО підтримали «формулу Штайнмаєра»

Представництво НАТО в Україні підтримало так звану "формулу Штайнмаєра", повідомляє Громадське.

"НАТО повністю підтримує виконання Мінських угод всіма сторонами. Також ми відмітили, що минулого тижня відбулось погодження "формули Штайнмайєра" у Тристоронній контактній групі. Це може призвести до повної імплементації Мінських угод", — заявив голова представництва Альянсу в Україні Олександр Вінніков.

За словами глави представництва, в НАТО закликають Росію виконати свою частину взятих на себе зобов'язань.

"Ми підтримуємо всі зусилля, які спрямовані на зменшення напруженості та можуть сприяти повному виконанню угод, оскільки це єдиний шлях до політичного врегулювання", — додав Винників.

Відзначимо, "формула Штайнмайера" передбачає паралельне введення заходів щодо безпеки (розведення техніки і живої сили уздовж лінії розмежування) і прийняття Україною політичної частини Мінських угод. Мова йде про проведення на підконтрольних територіях місцевих виборів під контролем ОБСЄ, після чого Рада має надати окупованому зараз Донбасу особливий статус.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський підтвердив узгодження формули Штайнмаєра. При цьому Зеленський зазначив, що в новому законі "перейдуть ні одну червону лінію" і "не буде ніякої капітуляції".

Зеленський пояснив, що "формула Штайнмаєра" — тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, який починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені у відповідності з Конституцією України та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори пройшли відповідно до стандартів ОБСЄ та міжнародних стандартів демократичних виборів.

Президент також повідомив про досягнення домовленості про розведення сил в районі Золотого і Петрівського, а також виключив проведення місцевих виборів на території ОРДЛО під контролем російських військових і бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!