Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук наполягає на зміні закону про продаж землі тільки після референдуму,- Politico
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук наполягає на зміні закону про продаж землі тільки після референдуму,- Politico

Популярне в США видання Politico зазначає, що глава політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук заявив, що уряд може змінювати закон про ринок землі тільки після референдуму

8 жовтня 2019, 17:18 comments1120
Поділіться публікацією:
Медведчук наполягає на зміні закону про продаж землі тільки після референдуму,- Politico

"Опозиційні політики вже мобілізуються, щоб вимагати проведення референдуму з цього питання. Віктор Медведчук, заявив у серпні, що уряд не має "жодного морального права" змінювати закон без всенародного референдуму", – сказано в матеріалі Максима Едвардса.

На думку журналіста, плани президента Володимира Зеленського на вирішення великої кількості питань за допомогою референдумів можуть зіткнутися з перешкодами.

"Конституція країни зобов'язує президента чи парламент проводити референдум з будь-яких питань, крім оподаткування, бюджету чи амністії злочинців, якщо є докази підтримки з боку не менше трьох мільйонів українських виборців у двох третинах і більше областей країни. Але немає закону про те, як ці референдуми мають проводитися і як мають бути реалізовані їх результати. Тобто, вони можуть швидко перетворитися у правову і політичну "трясовину", – підкреслив автор.

Раніше Віктор Медведчук заявляв, що вимоги Міжнародного валютного фонду, серед яких і відкриття ринку землі ‒ це знущання над Україною та її мешканцями. За словами політика, продаж землі сільськогосподарського призначення можна дозволяти тільки після отримання згоди громадян за результатами всеукраїнського референдуму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!