Головна Новини Політика внутрішня політика Хомчак сказав, що потрібно для закінчення війни на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Хомчак сказав, що потрібно для закінчення війни на Донбасі

Для завершення війни є кілька умов

9 жовтня 2019, 11:29 comments2802
Поділіться публікацією:
Хомчак сказав, що потрібно для закінчення війни на Донбасі

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак назвав умови для повернення Україною контролю над Кримом та завершення бойових дій на Донбасі, повідомляє "Телеком".

"Бойові дії на Донбасі мають бути завершені виключно за умов звільнення усіх українських заручників та полонених, повного взяття під контроль Україною окупованих на цей час територій та відповідних ділянок державного кордону з Російською Федерацією", — заявив генерал.

За його словами, Росія, незважаючи на санкції і засудження світовою спільнотою агресії, буде продовжувати свої спроби впливати на політичні процеси в Україні, використовуючи військові та інформаційні засоби.

За словами начальника Генштабу, переговори про припинення конфлікту входять до компетенції політичного керівництва, а українська армія може стримувати агресора і забезпечувати позиції в переговорному процесі.

Хомчак, говорячи про Крим, зазначив, що в питанні повернення Криму під контроль України є кілька аспектів.

"Щодо Криму, тут іншої позиції бути не може: Крим – це Україна. Шляхи його звільнення та повноцінного повернення до складу нашої держави, окрім фактору суто військового, мають значний інформаційний і політичний підтекст і мають розглядатися комплексно з можливим залученням міжнародних партнерів", — додав начальник ГШ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше Руслан Хомчак заявив, що українські військові в рамках відведення сил в районі Золотого і Петрівського відійдуть на позиції 2016 року. Однак, у разі порушення окупантами умов відведення, ЗСУ будуть готові повернути позиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!