Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні відмовляються від трудових книжок: документ переводять в електронний формат
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відмовляються від трудових книжок: документ переводять в електронний формат

В електронному реєстрі буде вказано трудовий стаж, який при необхідності можна пред'явити роботодавцю

9 жовтня 2019, 12:26 comments2495
Поділіться публікацією:
В Україні відмовляються від трудових книжок: документ переводять в електронний формат

Сьогодні, 9 жовтня, уряд України  зайнявся скасуванням трудових книжок. Тепер документ буде існувати в електронному вигляді. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Як стало відомо, при влаштуванні на роботу кандидату буде більше не потрібно подавати роботодавцю фізичну трудову книжку.

"Справа в тому, що в електронних реєстрах держави дані про трудовий стаж всіх українців з 2000 року є і так. Для розрахунку пенсій чи інших соціальних виплат вже використовуються саме ці дані. Громадяни зможуть легко отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в інтернеті. Цей документ вони можуть надати роботодавцю, якщо тому важливо перевірити стаж претендента з офіційних реєстрів", пояснив Дмитро Дубілет.

Отримати документ бажаючі зможуть, скориставшись електронним цифровим підписом. Надалі до онлайн-документу планується прикріпити також BankID. На електронні трудові книжки буде накладений та QR-код.

Якщо ж в українця є стаж роботи до 2000 року, то інформацію про це він також може занести в реєстр.

"Якщо хтось все ж захоче "колекціонувати" інформацію про свій стаж у трудових книжках, забороняти ми це, звичайно, не можемо. Можна так само просити свого роботодавця робити в ньому записи та ставити штампи. Але ні ви, ні роботодавець це тепер робити не зобов'язані", — підкреслив міністр Дмитро Дубілет.

Раніше портал "Коментарі" писав, що міністр Кабінету міністрів розраховує за 6-9 місяців перевести в електронний формат документи, що стосуються кадрових питань в держорганах.

Фото: Народна правда



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!