Головна Новини Політика внутрішня політика Компанія «Юнісон груп» звернулася в ГБР і НАБУ з приводу змови у військовій прокуратурі часів Матіоса
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія «Юнісон груп» звернулася в ГБР і НАБУ з приводу змови у військовій прокуратурі часів Матіоса

У «Юнісон груп» стверджують, що екс-глава військової прокуратури Анатолій Матіос, а також колишній генпрокурор Юрій Луценко нібито незаконно втручалися в діяльність компанії

9 жовтня 2019, 16:55 comments1484
Поділіться публікацією:
Компанія «Юнісон груп» звернулася в ГБР і НАБУ з приводу змови у військовій прокуратурі часів Матіоса

Компанія "Юнісон гурп" запідозрила екс-главу військової прокуратури Анатолія Матіоса, а також його підлеглих Дмитра Хортіва, Віталія Опанасенка та Ольгу Миргородську в незаконній змові з бізнесменом Владиславом Дрегером. Як заявили в компанії, метою нібито змови могло бути заволодіння активами "Юнісон груп" та корпоративними правами на суму 243 млн грн.

На підставі показань бізнесмена був накладений арешт на активи компанії, включаючи об'єкти нерухомості і парк з 1000 залізничних вагонів. Суд заборонив власникам користуватися майном.

Адвокат компанії Сергій Ярошенко зазначив, що активи компанії були визнані речовими доказами у кримінальному провадженні у справі екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка безпідставно і з серйозними процесуальними порушеннями. І це незважаючи на докази, що Клименко не був ані бенефіціаром, ані інвестором "Юнісон груп". Брат екс-міністра Антон Клименко, який помер у квітні 2015 року, володів часткою в компанії, але продав її за ринковою ціною і вийшов зі складу акціонерів в жовтні 2014 року.

Пізніше прокуратура передала частину активів Нацагентству з питань управління активами, отриманими корупційним шляхом. Однак Печерський суд передав заарештовані вагони у користування приватній фірмі — у філію "Рефрижераторна вагонна компанія "Укрзалізниці".

На думку представників "Юнісон груп", у Матіоса нібито був план, в якому Дрегер повинен був виступити свідком у справі Клименко і визнати, що був пов'язаний з ним, при цьому обговоривши ряд осіб про їхні зв'язки з Клименком і давши неправдиві відомості про їх власності.

У компанії також припускають причетність до даного процесу тодішнього генпрокурора Юрія Луценка.

У "Юнісон груп" також заявляють про погрози топ-менеджменту з боку Матіоса та інших прокурорів. Зокрема, вони нібито погрожували сфальсифікувати нові кримінальні провадження.

"Юнісон груп" розраховує на неупереджені судові рішення за клопотаннями про зняття арештів активів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!