Головна Новини Політика внутрішня політика Кадровий конфлікт у МОЗ завершився на користь команди "Порошенка-Гройсмана", - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадровий конфлікт у МОЗ завершився на користь команди "Порошенка-Гройсмана", - ЗМІ

На думку журналістів, послідовники реформ Гройсмана у Міністерстві охорони здоров'я не готові залишати свої крісла, але і працювати у складі команди нового міністра також не бажають

11 жовтня 2019, 15:31 comments2819
Поділіться публікацією:
Кадровий конфлікт у МОЗ завершився на користь команди "Порошенка-Гройсмана", - ЗМІ

Після призначення новим міністром охорони здоров'я Зоряни Скалецької, у відомстві розгорівся конфлікт, приводом для якого стала заява нового глави відомства про призначення повного аудиту чиновників та ефективності роботи міністерства за останні кілька років. Представники старої команди поспішили звинуватити Скалецьку у політичному тиску, але в підсумку конфлікт зійшов нанівець, причому перемогу в ньому здобули представники уряду "Порошенка-Гройсмана", пише видання "Голос".

Автор матеріалу нагадує, що, побоюючись звільнення за підсумками аудиту, чиновники МОЗ в особі керівника Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірини Литовченко і керівника Директорату медичних послуг МОЗ Оксани Сухорукової публічно звернулися до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням "захистити їх від політичних репресій".

Видання "Голос" вважає, що суть конфлікту полягала в тому, що послідовники реформ Гройсмана не готові йти з відомства, але і працювати у складі команди нового міністра вони теж не бажають.

"Їх основне завдання блокувати ініціативи і процеси, які сьогодні повинні кардинально трансформувати роботу МОЗ, максимально зберігши всі закупівельні схеми та зв'язки з "гренадерськими" організаціями, заведеними в "МОЗ" у часи Гройсмана і його міністра. Все це виглядає дуже логічно, тому що втратити зв'язок з владою, для представників команди Гройсмана, означає більше не мати можливостей виконувати узяті на себе зобов'язання перед різними фондами і міжнародними організаціями", — сказано в матеріалі.

При цьому "Голос" вказує на той факт, що прем'єр-міністр Гончарук у цьому питанні прийняв сторону людей, наближених до Сороса і соратників Дмитра Шерембея, оскільки нібито сам належить до їх числа. Такі дії видання "Голос" трактує як роботу в інтересах минулого уряду, або навіть іншої держави, за що президент Зеленський як раз вчора публічно пообіцяв звільняти.

Видання підкреслює, що робота МОЗ сьогодні заблокована.

Нагадаємо, як раніше радник Міністра охорони здоров'я Дмитро Раімов, заявив про те, що накази МОЗ писали за допомогою гугл-перекладача на підставі документів США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/710495
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!