Головна Новини Політика внутрішня політика "Зе-марафон", Пашинський під вартою і зірване розведення військ: ТОП-5 подій тижня, що минає
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зе-марафон", Пашинський під вартою і зірване розведення військ: ТОП-5 подій тижня, що минає

На цьому тижні увага українців була прикута до гучного арешту екс-нардепа Сергія Пашинського і до найбільш масштабного спілкування глави держави з журналістами в історії. Портал "Коментарі" виділив найважливіші події тижня, що минає

13 жовтня 2019, 17:45 comments3607
Поділіться публікацією:
"Зе-марафон", Пашинський під вартою і зірване розведення військ: ТОП-5 подій тижня, що минає

Арешт Пашинського

У понеділок, 7 жовтня, Печерський районний суд Києва відправив під арешт колишнього народного депутата Сергія Пашинського. Відповідне рішення зачитала суддя Олеся Батрин. Таким чином, суд задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань. Суддя додала, що Пашинський буде перебувати під вартою до 4 грудня.

ДБР оголосило про підозру Сергію Пашинському в умисному тяжкому тілесному ушкодженні людині. Як повідомляється, нардеп нібито стріляв у жителя одного з сіл Васильківського району В'ячеслава Хімікуса.

Двома днями пізніше голова Державного бюро розслідувань Роман Труба під час прес-конференції не виключив, що кримінальне провадження щодо Пашинського може бути перекваліфіковане.

Арешт екс-нардепа викликав серйозний резонанс у суспільстві. Портал "Коментарі" разом з експертами розбирав, чи є перспективи у цієї справи.

picture

Епопея з розведенням сил

Тиждень, що минає, повинен був ознаменуватися початком процесу розведення військ на Донбасі. Як відомо, 1 жовтня президент Зеленський заявив, що на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську сторони домовилися про початок розведення військ в селі Петрівське в Донецькій області та місті Золоте.

Початок відведення військ був запланований на 7 жовтня, але до сьогоднішнього дня позиції ЗСУ і бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" залишаються незмінними. Вся справа в тому, що бойовики порушили і продовжують порушувати домовленості. Розведення ж стане можливим тільки за умови, що проросійські найманці припинять вогонь в районах, де має відбутися відвід. Режиму тиші вони повинні дотримуватися протягом не менше 7 діб.

На сьогоднішній день семиденний зворотний відлік не почався щонайменше в районі Золотого, де бойовики в ніч на 13 жовтня двічі обстрілювали позиції ВСУ з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

picture

Війна в Сирії як загроза для НАТО

У середу, 9 жовтня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про початок військової операції "Мирна весна" на території Сирії. Він заявив, що операція буде спрямована проти членів Робочої партії Курдистану та ІД.

Дії Ердогана сколихнули світову спільноту. Зокрема, президент США Дональд Трамп різко засудив ракетну атаку з боку Туреччини в бік Сирії.

"Цим ранком Туреччина, яка є членом НАТО, вторглася в Сирію. США не схвалюють цю атаку і дали ясно зрозуміти Туреччини, що ця операція — погана ідея", — зазначено в публічній заяві Трампа.

Коментуючи нашому виданню операцію "Мирна весна", експерти припустили, що конфлікт між Туреччиною і Сирією може закінчитися розпадом НАТО.

picture

Рекорд Зеленського

У четвер, 10 жовтня, на київському гастрономічному ринку Kyiv Food Market (територія колишнього заводу "Арсенал") президент України Володимир Зеленський влаштував справжній прес-марафон. Глава держави протягом 14 годин поспіль відповідав на питання журналістів. В цілому, за підрахунками ЗМІ, гаранту задали понад 500 питань.

За підсумками прес-конференції складно сказати, на які питання, що цікавлять українське суспільство, Зеленський не дав відповідь. Найбільш важливі та цікаві портал "Коментарі" зібрав в окремому матеріалі.

До речі, прес-конференція українського президента стала найтривалішою в історії і потрапила в Книгу рекордів Гіннесса.

Свої думки щодо прес-марафону журналістам нашого видання висловили експерти.

picture

Повернення захоплених кораблів

Наприкінці тижня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко здивував новиною про те, що найближчим часом в Україну будуть повернуті українські військові кораблі, захоплені Росією в листопаді минулого року.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що між Україною і Росією нарешті з'явилася якась "взаємодія", а процес по поверненню кораблів вже знаходиться на "фінальному етапі".

"Ми з Росією знаходимося на фінальному етапі передачі цих кораблів. Це відбудеться найближчим часом. Залишилося вирішити лише деякі технічні питання, цим зараз займається військово-морське відрядження", — сказав глава МЗС.

За словами Пристайко, в Україні дуже хочуть подивитися, чи залишилися на кораблях відмітки від пострілів, які були зроблені росіянами. Він припускає, що після повернення кораблів додому всі сліди будуть знищені.

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!