Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський доручив ввести мораторій на перевірки підприємців
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський доручив ввести мораторій на перевірки підприємців

Президент зазначив, що умови ведення бізнесу для малих підприємців необхідно покращувати

15 жовтня 2019, 21:36 comments3307
Поділіться публікацією:
Зеленський доручив ввести мораторій на перевірки підприємців

Президент України Володимир Зеленський запропонував ввести мораторій на перевірки фізичних осіб-підприємців (ФОП) усіх категорій, крім "ризикових", терміном на 2 роки. Про це повідомляє пресс-служба Офісу президента.

Зазначається, що таке рішення було прийнято після консультацій з експертами, представниками підприємців і народними депутатами.

Таким чином Зеленський відреагував на критику представників малого бізнесу, які вийшли з протестами проти законів "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі,  громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг", які вводять електронний чек.

Заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів повідомила, що закони спрямовані не проти фізичних осіб-підприємців, а проти великого бізнесу. 

Тепер у підприємців не буде необхідності на придбання касових апаратів за великі кошти, достатньо буде завантажити собі в телефон безкоштовний додаток, який надасть Державна фіскальна служба (ГФС).

Заступник керівника Офісу Президента пояснила, що електронні чеки для ФОП вводяться тільки з 2021 року.

Державна податкова служба повинна надати з 1 січня наступного року додаток для електронних чеків для безкоштовного тестування всім бажаючим. За словами президента, це необхідно для того, щоб підприємці встигли пристосуватися до змін у законодавстві.

Також президент запропонував створити Координаційну раду малих підприємців для опрацювання пропозицій щодо поліпшення умов для бізнесу.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Україні хочуть скасувати військовий збір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!