Заступник генпрокурора позивається до ГПУ

Каська подав позов до суду, щоб спростувати недостовірну інформацію

У середу, 16 жовтня, Верховний Суд у складі колегій суддів Касаційного цивільного суду розгляне справу за позовом першого заступника Генерального прокурора Віталія Каська до Генпрокуратури України. Про це свідчать дані на сайті Верховного суду.

Повідомляється, що в графі суть позову значиться “спростування недостовірної інформації”. Доповідачем у справі значиться Ірина Вікторівна Литвиненко.

У той же час народний депутат від округу № 25 в Дніпрі, член партії “Слуга народу” Максим Бужанський стверджує, що позов стосується справи щодо приватизації Каськом службової квартири.

Нагадаємо, що з травня 2014 по лютий 2016 року Касько обіймав посаду заступника генпрокурора. 15 лютого 2016 року заступник Генерального прокурора України Віталій Касько подав у відставку, яку задовольнили того ж дня. А вже у квітні того ж року ГПУ повідомила Каську підозру в шахрайстві щодо отримання службових квартир. За версію слідчих, Касько вчинив шахрайство, надавши недостовірну інформацію про відсутність постійного житла у Києві та через завищення фактичної кількості членів сім’ї.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", екс-співробітник представництва президента в Криму потрапила під суд.