Генпрокуратура заважає розслідувати справу проти голови Держмитниці Нефьодова,- ЗМІ

Керівництво Генеральної прокуратури заблокувало оголошення про підозру колишньому першому заступнику міністра економічного розвитку і нинішньому голові Державної митної служби Максиму Нефьодову та екскерівнику Департаменту регулювання ЗЕД Мінекономрозвитку Денису Гутенку

Так, 21 жовтня 2016 Національна поліція України за матеріалами, наданими Головним Управлінням контррозвідувального захисту економіки СБУ розпочала кримінальне провадження за ознаками, передбаченими ч. 2 ст. 364 КК за фактом зловживання Нефьодовим і Гутенком службовим становищем, пише "Комсомольская правда".

За даними журналістів, які посилаються на матеріали справи, в ході досудового розслідування слідчими було зафіксовано, що Нефьодов і Гутенко нібито незаконно скасували 81 спеціальну санкцію, передбачену ст. 37 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", по відношенню до 60 компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю. Ці дії могли завдати державі збитків у розмірі 10 млн 400 тис. грн.

ЗМІ стверджує, що факти нібито незаконної діяльності Нефьодова і Гутенка документально підтверджені висновками комісії, яка проводила внутрішнє службове розслідування в Мінекономрозвитку, Державної аудиторської службі України, а також висновками судово-економічної експертизи "Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України".

Однак, зазначають автори розслідування, Генпрокуратура не оголосила Нефьодову і Гутенку підозри. При цьому блокування процесуальних дій нібито почалося за особистою вказівкою колишнього генпрокурора Юрія Луценка. І чинний генпрокурор Руслан Рябошапка продовжує цю тенденцію, оскільки, як стверджують журналісти, не хоче скандалу навколо діючого голови Митної служби.