Головна Новини Політика внутрішня політика Генпрокуратура заважає розслідувати справу проти голови Держмитниці Нефьодова,- ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокуратура заважає розслідувати справу проти голови Держмитниці Нефьодова,- ЗМІ

Керівництво Генеральної прокуратури заблокувало оголошення про підозру колишньому першому заступнику міністра економічного розвитку і нинішньому голові Державної митної служби Максиму Нефьодову та екскерівнику Департаменту регулювання ЗЕД Мінекономрозвитку Денису Гутенку

16 жовтня 2019, 11:44 comments2618
Поділіться публікацією:
Генпрокуратура заважає розслідувати справу проти голови Держмитниці Нефьодова,- ЗМІ

Так, 21 жовтня 2016 Національна поліція України за матеріалами, наданими Головним Управлінням контррозвідувального захисту економіки СБУ розпочала кримінальне провадження за ознаками, передбаченими ч. 2 ст. 364 КК за фактом зловживання Нефьодовим і Гутенком службовим становищем, пише "Комсомольская правда".

За даними журналістів, які посилаються на матеріали справи, в ході досудового розслідування слідчими було зафіксовано, що Нефьодов і Гутенко нібито незаконно скасували 81 спеціальну санкцію, передбачену ст. 37 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", по відношенню до 60 компаній, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю. Ці дії могли завдати державі збитків у розмірі 10 млн 400 тис. грн.

ЗМІ стверджує, що факти нібито незаконної діяльності Нефьодова і Гутенка документально підтверджені висновками комісії, яка проводила внутрішнє службове розслідування в Мінекономрозвитку, Державної аудиторської службі України, а також висновками судово-економічної експертизи "Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України".

Однак, зазначають автори розслідування, Генпрокуратура не оголосила Нефьодову і Гутенку підозри. При цьому блокування процесуальних дій нібито почалося за особистою вказівкою колишнього генпрокурора Юрія Луценка. І чинний генпрокурор Руслан Рябошапка продовжує цю тенденцію, оскільки, як стверджують журналісти, не хоче скандалу навколо діючого голови Митної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!