Головна Новини Політика внутрішня політика У Зеленського немає політичної волі повернути мир на Донбас, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського немає політичної волі повернути мир на Донбас, - Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя», народний депутат Віктор Медведчук вважає, що у президента Володимира Зеленського немає ані політичної волі, ані чіткої позиції щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

16 жовтня 2019, 18:52 comments2790
Поділіться публікацією:
У Зеленського немає політичної волі повернути мир на Донбас, - Медведчук

Так Медведчук прокоментував підсумки засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 15 жовтня, на якому українська делегація озвучила низку вимог для початку виконання Мінських угод.

"Якщо мова йде про ті сім пунктів, які, на мій погляд і на мій особистий жаль, були висунуті від імені української делегації, то ці пункти і подібна позиція свідчать про те, що мирний процес на сьогоднішній день фактично зривається", – зазначив нардеп.

За словами політика, озвучені вимоги є офіційною позицією українського керівництва, а не ініціативою членів української делегації.

"Українська делегація не могла діяти без директиви пана Зеленського. Це означає, що мирний процес зупинений і немає політичної волі на встановлення миру з боку президента України", – сказав депутат.

Медведчук також відзначив, що суть деяких вимог, які були озвучені українською стороною, зокрема про готовність виконати політичну частину "Мінська" тільки після розпуску невизнаних "ДНР" і "ЛНР" і відведення сил по всій лінії зіткнення, вже лежать в основі Мінських угод.

"Для цього треба провести вибори, після того, як буде прийнятий українським парламентом закон. Після узгодження модальності цього закону з представниками Донецька та Луганська і буде обрана нова влада. Вимога ліквідації "ДНР", "ЛНР" – це спроба зірвати переговори", – вважає політик.

Медведчук також додав, що питання встановлення контролю над кордоном між Росією і Україною також прописане в Мінських угодах.

"Подібний контроль та його встановлення починається в перший день після проведення виборів, про яких записано і прямо зазначено в "формулі Штайнмаєра", і закінчується після внесення особливого статусу і відповідних змін в Конституцію", — пояснив нардеп.

Медведчук також підкреслив, що Мінські угоди – це єдиний план з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Так вважають від Вашингтона до Києва у всьому світі ‒ план, який може, по-перше, припинити бойові дії, по-друге, встановити мир. І за цим планом мають рухатися всі зацікавлені сторони. На чолі цього руху має бути Україна, тому що це все відбувається на території України. Треба зробити все, щоб Донбас повернувся в Україну, а Україна ‒ на Донбас", – резюмував політик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!