Головна Новини Політика внутрішня політика У Луценка є важлива інформація, яку можна використати проти олігархів, - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Луценка є важлива інформація, яку можна використати проти олігархів, - експерти

Експерти розповіли про те, яку роль грає екс-генпрокурор в україно-американському скандалі

17 жовтня 2019, 14:31 comments5314
Поділіться публікацією:
У Луценка є важлива інформація, яку можна використати проти олігархів, - експерти

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо колишнього генерального прокурора Юрія Луценка України за статтею зловживання владою або службовим становищем. Крім того, ДБР відкрило кримінальне провадження щодо екс-глави ГПУ за заявою глави парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамии, який стверджує, що Луценко нібито покривав незаконну діяльність грального бізнесу. Луценко також фігурує в україно-американському скандалі за нібито сприяння у звільненні колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили "справи Луценка".

Віце-президент Світового юридичного альянсу, старший партнер Адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець вважає НАБУ організацією підконтрольною іноземним урядам, особливо США.

"Про це свідчать поїздки глави НАБУ Артем Ситника в Вашингтон, присутність в НАБУ іноземних представників. Частково в ракурсі слід розглядати українсько-американський скандал. І Луценко, як мені здається, вже досить багато розповів на цю тему, — зазначає Кравець.

За словами експерта, як реагувати на його розповіді – це вже справа американської сторони.

Також Кравець нагадав, що в НАБУ  розслідуються справи, пов'язані з корупцією. За його словами, відповідних звинувачень,  колишньому генпрокурору не пред'являли".

“Що стосується ДБР і справи, пов'язаної з незаконною діяльністю грального бізнесу (Луценко нібито якось покривав злочини, пов'язані з цією сферою, давав якісь вказівки, — ред.), то, за словами юриста, довести подібні правопорушення нереально. І є велика ймовірність, що всі ці справи будуть у найближчі місяці закриті", — додав він.

"Навряд чи мова йде про політичну розправу. Швидше за все, справи пов'язані з невдоволенням тих осіб, у яких з Луценко були певні тертя. Не думаю, що хтось буде його об'єктивно переслідувати", — зазначив експерт.

У свою чергу політолог, аналітик фонду "Українська політика" Олександр Лазарєв не виключив, що ситуація з Луценком — це частина ланцюжка, що веде до більш впливових українських гравців. Зокрема, до представників попередньої, так званої. внутрішньої олігархії.

"Нова влада на ділі навряд чи зможе повернути у власність народу те, що було вкрадено і поділено. "Як провести чесну реприватизацію", — вважає Лазарєв.

За його словами, швидше, нові політики дозволять зайти в Україну транснаціональним корпораціям, надавши тим максимальний доступ до наших активів, тому, що Україна розглядається лише як частина, придаток одного з активів тих же Штатів.

“Їх мета – знищити наших олігархів. Але не заради загального блага, і точно не заради українців. Їм важливо завести сюди своїх "смотрящих" і "ділящих". І в цьому сенсі Луценка може розглядатися як носія цінної інформації, яку можна використати проти "великої риби". Так що я не виключаю появи нових (та перспективних) справ проти Порошенка і Ко", — вважає Лазарєв.

За його словами, звичайно, будуть тиснути на фактор "втручання України в американські вибори", на "справу Байдена", на "тиск з боку Трампа" , але не істини як такої заради, а на благо внутриамериканским політичним розкладам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!