Головна Новини Політика внутрішня політика На сайті президента збирають підписи за відновлення ядерного статусу України
commentss НОВИНИ Всі новини

На сайті президента збирають підписи за відновлення ядерного статусу України

Україна має всі необхідні технічні можливості для виготовлення та зберігання ядерної зброї

18 жовтня 2019, 21:37 comments7085
Поділіться публікацією:
На сайті президента збирають підписи за відновлення ядерного статусу України

На сайті Адміністрації президента України 15 жовтня була оприлюднена нова петиція щодо відновлення ядерного статусу України. 

В тексті петиції йдеться про Будапештський меморандум, який був підписаний  5 грудня 1994 року між Україною, Російською Федерацією, Великою Британією та Сполученими Штатами Америки. В ньому було зазначено, що  перераховані вище держави-учасниці мали поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, утримуватися від будь-яких проявів агресії щодо України, в тому числі і від економічного тиску. 

Але, як зазначає автор петиції на даний момент виникли сумніви про реальну дієвість цієї угоди та виконання її умов деякими державами-учасницями.

Аналітики зазначають, що Україна має всі необхідні технічні можливості для виготовлення та зберігання ядерної зброї, але для цього потрібна політична воля.

Автор петиції Лагодич Артур Миколайович зазначив, що зараз постало питання про повернення ядерного потенціалу і статусу ядерної держави, для стримування агресивних дій наших сусідів.

Лагодич звернувся до Президента України, Прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради України з вимогами: поновити ядерний статус України з моменту Анексії Криму Росією.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Росія намагалася перекроїти мінський формат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!