ЦВК оголосила початок виборів депутатів сільських, селищної та міських рад ОТГ

Виборчий процес розпочнеться з 9 листопада

Центральна виборча комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищної, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищного, міських голів з 9 листопада 2019 року. Про це повідомляє пресслужба Секретаріату Комісії.

При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу вказаних додаткових виборів депутатів сільської та селищних рад з 9 листопада.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори у 86 об’єднаних територіальних громадах (1 міській, 16 селищних, 69 сільських ОТГ).

Слід також наголосити, що протягом майже чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 30 червня 2019 року в Україні було призначено перші місцеві вибори у 896 об’єднаних територіальних громадах. Відтак, після проведення виборів 22 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 982.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", ЦВК скасувала реєстрацію чотирьох кандидатів у нардепи. Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію чотирьох кандидатів у народні депутати на позачергових парламентських виборах, які пройшли в липні 2019 року. Кандидати в депутати подали в ЦВК відповідні заяви після обрання членами Центрвиборчкому.