Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, скільки не допустили прокурорів на переатестацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки не допустили прокурорів на переатестацію

25 вересня набув чинності закон про реформування ГПУ

19 жовтня 2019, 12:18 comments15243
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки не допустили прокурорів на переатестацію

Керівника Управління Генпрокуратури спецрозслідувань Сергія Горбатюка та ще понад 200 прокурорів не допустили до переатестації на посади в Офіс генпрокурора. Про це в Facebook повідомила журналіст Ірина Ромалийская.

За її словами, Горбатюк, Олексій Донськой і ще понад 200 прокурорів Генеральної прокуратури не допущені до переатестації, яка необхідна для переходу на посади в Офіс генпрокурора. Зокрема, для допуску необхідно було подати заяву зі згодою на те, що під час співбесіди може братися до уваги анонімна інформація про прокурора, що не підлягає офіційного підтвердження.

"Деякі прокурори вирішили не йти на це порушення закону... В результаті — вони відмовилися підписувати таку заяву... Що в підсумку? У підсумку до атестації не допустили. За моїми даними, мова йде про більш ніж 200 прокурорів ГПУ (усього їх близько 1300). Деяких з недопущених вже звільнили", — додала Ромалийская.

Відзначимо, в коментарях до посту Горбатюк зазначив, що питання не тільки в "анонімках", а і в порушеннях у реформі Генпрокуратури.

"У поліції саме так і сталося — велика частина звільнених відновилася. Ті ж граблі тільки під новим соусом", — підкреслив він.

25 вересня набув чинності закон про реформування ГПУ. Закон має положення про зростання зарплат прокурорів у розмірі від 15 прожиткових мінімумів, а також переатестації співробітників відомства, окрім Спеціальної антикорупційної прокуратури.

 Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, керівника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка не допустили до атестації, яка проводиться в рамках реформування відомства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!