Головна Новини Політика внутрішня політика Генпрокуратура звільнила слідчих у справах Майдану
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокуратура звільнила слідчих у справах Майдану

Слідчих не влаштували заяви на переатестацію

19 жовтня 2019, 15:56 comments31668
Поділіться публікацією:
Генпрокуратура звільнила слідчих у справах Майдану

Генеральна прокуратура звільнила трьох слідчих Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ, які розслідували справи про злочини проти активістів на Євромайдані. Про це заявив прокурор департаменту Олексій Донський, повідомляє "Громадське радіо".

Були звільнені за скороченням Юрій Безщасний, Андрій Дем'яненко і Віталій Тарасюк. Останній був заступником начальника Департаменту Сергія Горбатюка.

За словами Донського, слідчі подали заяви про згоду на переатестацію в довільній формі так як не погоджувалися з новою формою.

Журналістка телеканалу "Теперішній час" Ірина Ромалійська повідомила, що прокурорів для проходження переатестації зобов'язували підписати згоду на визнання будь-якої скарги без її офіційного підтвердження.

"У цій згоді є пункт: "Погоджуюся з тим, що під час проведення співбесіди і затвердження рішення кадровою комісією може братися до уваги інформація, отримана від фізичних та юридичних осіб (в тому числі анонімно), яка не підлягає додатковому офіційному підтвердженню", — пояснила Ромалійська.

Донський додав, що прокурори і слідчі наполягають на прозорості механізмів переатестації.

На думку прокурора, звільнення слідчих може істотно затягнути розслідування справ Майдану.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше стало відомо, що Сергія Горбатюка і більше 200 слідчих і прокурорів ГПУ не допустили до переатестації для переходу на роботу в Офіс генпрокурора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!