Головна Новини Політика внутрішня політика Адвокат екс-глави КСУ Шевчука виявився також захисником Пашинського
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат екс-глави КСУ Шевчука виявився також захисником Пашинського

Адвокат Андрій Федур відстоює інтереси екс-нардепа Сергія Пашинського, підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень

21 жовтня 2019, 16:20 comments2210
Поділіться публікацією:
Адвокат екс-глави КСУ Шевчука виявився також захисником Пашинського

Адвокатом Станіслава Шевчука у справі про його відновлення в посаді голови Конституційного суду України виступає Андрій Федур – партнер адвокатської компанії "Агєєв і Федур", який також захищаэ інтереси екс-нардепа Сергія Пашинського, підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу. Про це пише "Українська правда".

Зазначається, що подія з пострілом у ногу Хімікусу сталася ще 31 грудня 2016 року і тільки зараз справа потрапила до суду. На сьогоднішній день Пашинський перебуває під арештом і Федур не зміг навіть в апеляційній інстанції домогтися більш м'якого запобіжного заходу для свого підзахисного.

У справі ж Станіслава Шевчука Федур зумів переконати суддю ОКАС Андрія Федорчука стати на сторону свого підзахисного, скасувати колективне рішення КСУ і відновити главу суду. Юристи ж порівнюють в Фейсбуці Федорчука з Ілоном Маском і жартують, що з "такими Федорчуками можна результати виборів Президента України в Баришівському суді скасовувати".

Крім захисту Шевчука і Пашинського, Андрій Федур також відомий тим, що відстоює інтереси колишнього віце-прем'єра і Бориса Колеснікова, а також сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова. Крім того, Федур у 2006 році балотувався в народні депутати України, але на виборах виявився в числі переможених.

Сьогодні Федура називають одним з найбільш високооплачуваних адвокатів в Україні, але суму свого гонорару на прохання журналістів він не озвучує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!