Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт назвав головну причину зниження рейтингу Зеленського та його команди
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав головну причину зниження рейтингу Зеленського та його команди

На думку експерта Артема Бронжукова, українці не відчули серйозних економічних поліпшень, при цьому бізнес відчуває підвищення фіскального тиску

21 жовтня 2019, 17:10 comments2464
Поділіться публікацією:
Експерт назвав головну причину зниження рейтингу Зеленського та його команди

Зниження рейтингу президента України Володимира Зеленського та представників його команди – очікуване явище. Причому воно продовжиться, якщо українське суспільство не відчує серйозних змін в кращу сторону, переконаний політичний експерт Артем Бронжуков у статті для "112 Україна".

Політексперт вказав на те, що так званий "романтичний сезон", в ході якого Зеленському і його команді давали час на розкачку, підійшов до кінця. Але ніяких серйозних економічних змін український народ не відчув, що і призвело до певного розчарування діями нової влади.

Серед причин падіння рейтингу Бронжуков виділяє підвищення фіскального тиску. Полягає воно в підписаних Зеленським законах про введення програмних реєстраторів розрахункових операцій, електронних чеків і кешбека покупцям за незаконно виданий чек. Напередодні переговорна група з боку ФОП висловила недовіру Юлії Ковалів і закликала главу держави ветувати закони.

Також негативним чином на рейтингу Зе-команди позначилися законопроекти №1210 і 1210-1 в частині різкого підвищення ренти на видобуток залізної руди майже в п'ять разів і при цьому залишають незмінною ставку для марганцевої руди, якою займаються видобутком ГЗК Ігоря Коломойського.

Підвищення рентної плати загрожує закриттям третини українського виробництва, а також потенційною втратою 70% експорту руди і, як наслідок, близько 30% всіх валютних надходжень. При цьому залізнична галузь може залишитися без 40% обсягів вантажоперевезення. Експерти очікують, що зростання вартість видобутку залізної руди в Україні призведе до зростання трудової міграції.

Українських металургів в цьому питанні активно підтримали профільні асоціації, Федерація роботодавців України, ЄБА та Американська торгово-промислова палата. Крім того, згідно з дослідженням одного з представників четвірки "світових аудиторів – PWC: податкові ініціативи, закладені в законопроектах 1210 і 1210-1, зроблять видобуток руди в Україні у 9 разів дорожче, ніж в Росії.

У матеріалі також йдеться, що негативним чином на рейтингу Зеленського та його команди позначається діяльність Коломойського, який начебто має вплив на нову владу. Саме він нібито найбільше виграв від "поправки Геруса", завдяки якій з'явилася можливість купувати електроенергію у Росії за двосторонніми договорами. Як пише "112 Україна", в результаті феросплавні заводи Коломойського можуть купувати дешеву електроенергію не тільки у державної "Центренерго", але і в Росії.

Нагадаємо, згідно з опитуванням КМІС, у жовтні рейтинг президента Володимира Зеленського упав на 7% у порівнянні з даними за вересень. Якщо у вересні позитивно ставилися до президента 73% громадян, то в жовтні їх кількість зменшилася до 66%, свідчать дані опитування КМІС. При цьому рейтинг прем'єр-міністра Олексія Гончарука знизився з 17 до 10%, а спікера Ради Дмитра Разумкова – з 33 до 27%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!