Головна Новини Політика внутрішня політика Всі рішення Нацради з ТБ з моменту втрати легітимності є неправомочними, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі рішення Нацради з ТБ з моменту втрати легітимності є неправомочними, - Медведчук

Три члени Нацради з радіо і телебаченню завершили свої повноваження і не мали права приймати рішення, - Медведчук

21 жовтня 2019, 18:30 comments1463
Поділіться публікацією:
Всі рішення Нацради з ТБ з моменту втрати легітимності є неправомочними, - Медведчук

Члени Нацради не могли брати участь у прийнятті рішення, вони були нелегітимними, а отже, всі рішення, прийняті за їх участю, є нелегітимними. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Прийняття закону, його підписання і введення в дію означає, що ось цей факт порушення в складі Нацради, що три, як ви правильно сказали, члена Нацради з радіо і телебаченню закінчили свої повноваження і не мали права приймати рішення і брати участь у прийнятті рішення, вони були нелегітимними, а отже, всі рішення, прийняті за їх участю, є нелегітимними. Які рішення? Давайте згадаємо, коли настав цей момент їх нелегітимність і припинення повноважень. Це рішення щодо позбавлення вас, каналу "112", цифрової ліцензії, це рішення щодо NewsOne, коли виносилося і було прийнято рішення звернутися до суду про позбавлення супутникової ліцензії. Це питання прийняття рішень щодо телеканалу ZIK про незаконну, як я вважаю, додаткової, позачергової перевірки діяльності цього мовника. Виходить, що ці люди не мали права приймати участь в обговоренні і не мали права голосувати за ці рішення. Але вони ж брали участь в цьому рішенні", — сказав нардеп.

Також Медведчук вважає, що саме по собі прийняття закону є підтвердженням його нелегітимність.

"Тому що якщо б це все було законно, то навіщо треба було приймати цей закон? Ну виконують вони свої обов'язки до обрання нових членів ради, ну нехай продовжують виконувати. А коли це затверджене законом, то це означає, що все, що було до того, було незаконним. Саме для цього і потрібен закон, який був прийнятий. Але коли він прийнятий, це означає автоматично визнання того факту, що ось те, що було незаконно. І коли мова йде про трьох каналах, про яких ми зараз ведемо дискусію, ось всі ці дії і відносно ZIK, і щодо "112", і щодо NewsOne були незаконними, і сьогодні Національна рада з радіо та телебаченню має їх переглянути та переглянути рішення про позбавлення цифрової ліцензії "112" і переглянути призначення перевірки ZIK, та переглянути рішення про звернення щодо каналу NewsOne до суду щодо позбавлення ліцензії. Всі ці дії були незаконними, і влада, яка ініціювала, прийняла, підписала і ввела в дію закон, цей факт підтвердив", — підкреслив нардеп.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!