Головна Новини Політика внутрішня політика В Україні скоро з'являться електронні водійські права
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні скоро з'являться електронні водійські права

Водіям більше не потрібно буде носити з собою права і техпаспорт

23 жовтня 2019, 16:03 comments3436
Поділіться публікацією:
В Україні скоро з'являться електронні водійські права

Незабаром в Україні запрацює електронне водійське посвідчення. Відповідне рішення було прийнято і опубліковано сьогодні на сайті уряду.

Так, електронне водійське посвідчення та техпаспорт вводяться в Україні в рамках проекту "Держава в смартфоні", мета якого — перевести послуги в режим онлайн.

"Одними з перших елементів "держави в смартфоні" буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проекту "Дія" запрацює мобільний додаток з цими послугами. Це значить, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і техпаспорти. Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт в додатку", — зазначається на сайті уряду.

Крім того, тепер автомобілісти зможуть замовляти номери на авто в улюблених замовників — для цього необхідно лише зайти в інтернет.

к це працює зараз. При реєстрації транспортних засобів громадянин міг обрати номерний знак винятково з переліку тих, які були в сервісному центрі. Вигравали від цього корупціонери, які "допомагали" обрати "гарний" номер, а також великі монополісти – виробники номерів. З ухваленням проекту це зміниться, при реєстрації транспортного засобу людина буде отримувати свідоцтво про його реєстрацію із обраним номерним знаком. Після зможе замовляти у будь-якого виробника потрібний номер", — повідомили на сайті.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні з'явиться електронна система у сфері будівництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!