Головна Новини Політика внутрішня політика Третина прокурорів ГПУ не пройшла переатестацію в Офіс генпрокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

Третина прокурорів ГПУ не пройшла переатестацію в Офіс генпрокурора

При тестуванні кандидат мав набрати не менше 70 балів

24 жовтня 2019, 17:17 comments2826
Поділіться публікацією:
Третина прокурорів ГПУ не пройшла переатестацію в Офіс генпрокурора

При переатестації в Офіс генерального прокурора успішно пройшли тест на знання законодавства 775 прокурорів зі 1082, які подали заявку на участь у конкурсі на посади в Офіс генпрокурора, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"За попередніми даними, з 1082 прокурорів ГПУ, які подали заяви про намір пройти атестацію для переведення в Офіс Генерального прокурора, успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) – 776 з 965 осіб. Ще 117 осіб не з’явилися", — йдеться в повідомленні.

picture

Наголошується, що це попередні результати і кадрова комісія продовжує розгляд заяви про результати іспиту. Крім того, ще не закінчився строк для подання підстав прокурорами, які не прийшли на іспит.

У Генпрокуратурі заявили, що затверджений кадровою комісією список прокурорів, які пройшли перший етап тестування, буде оприлюднено пізніше.

Нагадаємо, перший етап атестації пройшов 23-24 жовтня. Проводилося тестування на знання і уміння застосовувати закони і здійснювати повноваження прокурора. Другим етапом буде тест на загальні здібності. Переможців конкурсу зарахують на роботу в Офіс генерального прокурора, який почне роботу 1 січня 2020 року.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 23 жовтня Сергій Горбатюк був звільнений з посади голови департаменту спецрозслідувань ГПУ. Сергія Горбатюка не допустили до переатестації, що проводиться в рамках реформування відомства, оскільки він відмовився писати заяву встановленого зразка.

Крім того, Генеральна прокуратура звільнила трьох слідчих цього Департаменту, які розслідували справи про злочини проти активістів на Євромайдані. Були звільнені за скороченням Юрій Безщасний, Андрій Дем'яненко і Віталій Тарасюк. 

За даними ЗМІ, прокурорів для проходження переатестації зобов'язували підписати згоду на визнання будь-якої скарги без її офіційного підтвердження. Однак звільнені прокурори наполягали на прозорості процесу переатестації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!