Головна Новини Політика внутрішня політика Держбюро розслідувань засумнівалося в законності призначення Гройсмана
commentss НОВИНИ Всі новини

Держбюро розслідувань засумнівалося в законності призначення Гройсмана

Існування коаліції у минулій Верховній Раді опинилося під питанням

25 жовтня 2019, 14:36 comments6904
Поділіться публікацією:
Держбюро розслідувань засумнівалося в законності призначення Гройсмана

Державне бюро розслідування, в рамках розслідування законності призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, отримало дозвіл на доступ до документів Офісу президента.

"Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в державних органах України, зловживаючи службовим становищем, при відсутності передбачених законодавством підстав, які внесли в квітні 2016 році до Верховної Ради України подання на призначення прем'єр-міністра України при відсутності коаліції у Верховній Раді", — йдеться в постанові Печерського районного суду Києва.

У ході розгляду клопотання слідчий ДБР вказав, що під час розслідування виникла необхідність дослідити пропозицію коаліції "Європейська Україна" за поданням президента Петра Порошенка про призначення Гройсмана прем'єр-міністром, а також інші службові документи Адміністрації глави держави.

Також слідчих цікавить і перевірка законності призначення прем'єр-міністром Арсенія Яценюка. Правоохоронці хочуть порівняти процедури прийняття обох рішень.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Верховна Рада так званим "пакетним голосуванням" відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром.

29 серпня Кабінет міністрів України прем'єр-міністра Володимира Гройсмана склав повноваження на першому засіданні Верховної Ради 9-го скликання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!