Головна Новини Політика внутрішня політика Вадим Новинський запропонував свою «Формулу миру» для Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вадим Новинський запропонував свою «Формулу миру» для Донбасу

Вадим Новинський зазначив, що «формула Штайнмайера» є недосконалою, тому що не дає відповідей на багато питань

25 жовтня 2019, 19:07 comments3743
Поділіться публікацією:
Вадим Новинський запропонував свою «Формулу миру» для Донбасу

У четвер, 24 жовтня, в газеті "Факти" народний депутат України Вадим Новинський опублікував статтю "Від "формули Штайнмайера" до Української Формули Миру", в якій виклав своє бачення кроків, які необхідно зробити для встановлення миру на Донбасі і в Україні в цілому. 

Вадим Новинський зазначив, що "формула Штайнмайера" є недосконалою, тому що не дає відповідей на багато питань і є лише спробою "колективного Заходу" створити видимість вирішення проблеми, але не вирішити її в корені. 

Новинський пропонує під час зустрічі в Нормандському форматі розробити і прийняти документ, який мав би обов'язковий характер для всіх сторін конфлікту. 

Також депутат запропонував змістити акценти у переговорному процесі, і в Мінську створити міжпарламентську групу з депутатів Верховної Ради України, Державної Думи Російської Федерації, а також повноважних представників ОБСЄ, з можливою участю з правом дорадчого голосу представників "народних зборів" самопроголошених республік. 

На думку Новинського створення подібної групи може прискорити і полегшити процес узгодження законопроектів.

"Формула світу" — за Новинському – складається з трьох складових: Гуманність – Діалог – Соборність. 

Політик пропонує заходи по відновленню єдиного гуманітарного простору в Україні. Важливу роль у цьому процесі він відводить засобам масової інформації, які зіграли не саму позитивну роль у процесі поглиблення розколу в країні. Тепер Новинський пропонує ЗМІ зробити "інформаційний розворот" з метою створення грунту для примирення громадян України. 

Новинський пропонує створення в структурі Кабінету Міністрів посади віце-прем'єра з питань реінтеграції Донбасу – для координації дій профільних міністерств та спрощення безлічі бюрократичних процедур у системі виконавчої влади.

Політик закликає до пожвавлення діалогу на рівні простих громадян, бізнес-структур, до зняття економічної блокади і транспортного сполучення. Відродження Донбасу, на думку Новинського, має стати спільною справою всіх українців, прикладом "соборності" в його первісному розумінні.

Також політик вважає, що на перехідний період необхідно закріпити проведення виборів на Донбасі на мажоритарній основі. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Україна в Мінську підписала "формулу Штайнмаєра".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!