Головна Новини Політика внутрішня політика Заклик в армію планують повернути до 18 років, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Заклик в армію планують повернути до 18 років, - ЗМІ

Крім відновлення призову з 18 років, також було піднято питання збільшення суми штрафів з-за неявки за повісткою

26 жовтня 2019, 01:50 comments4615
Поділіться публікацією:
Заклик в армію планують повернути до 18 років, - ЗМІ

Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ініціює повернення призову на строкову службу з 18 років. Про це повідомляє Армія Inform.

Про це на брифінгу Армія Inform розповів начальник відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ підполковник Миколою Качаненко

Нещодавно відповідна ініціатива була озвучена в Офісі Президента в ході робочої наради, яку підтримав Генеральний Штаб ЗС України.

За словами начальника відділення комплектування управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ підполковника Миколи Качаненко, на даний момент існують розбіжності між законом "Про військовий обов'язок і військову службу" та Указу президента про призов. У законодавчому документі йдеться, що призову на строкову службу підлягають громадяни, яким виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку". А згідно останніх президентських указів, закликали громадян з 20 років.

Крім відновлення призову з 18 років, а не як зараз в 20 років, також було піднято питання збільшення суми штрафів з-за неявки за повісткою та інші законодавчі ініціативи щодо підвищення відповідальності призовників за порушення правил військового обліку і, зокрема, за неявку у військкомат за порядком та ухилення від військової служби.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Верховна Рада України прийняла закон про створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!