Головна Новини Політика внутрішня політика Танці навколо хору, поліграф для "слуг" і буйний Харків: ТОП-5 подій тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Танці навколо хору, поліграф для "слуг" і буйний Харків: ТОП-5 подій тижня

Тиждень, що минає, запам'ятається нам грандіозним скандалом навколо номеру "Кварталу 95" та хору Верьовки, кримінальним переслідуванням нардепів "Слуги народу" і жорстокими збройними розбірками у Харкові. Портал "Коментарі" підбив підсумки останніх семи днів

27 жовтня 2019, 16:05 comments2511
Поділіться публікацією:
Танці навколо хору, поліграф для "слуг" і буйний Харків: ТОП-5 подій тижня

"Заради жарту": чорний гумор від хору Верьовки

Тиждень почався з грандіозного скандалу за мотивами гумористичного номера "Вечірнього кварталу". Ведучий шоу Євген Кошовий і жіноча частина Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки виконали пісню на мотив відомої народної мелодії: "Горіла хата, палала, у Лондоні жінка плакала...". Таким чином вони висміяли підпал будинку екс-глави НБУ Валерії Гонтарєвої.

"Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Велеріча... Люди вогонь побачили, почали допомагати, відра схопили, прибігли, у вогонь соляру плескали". У цій пісні мораль проста: хата згоріла від стида", — заспівали артисти.

Колишня глава НБУ, коментуючи виступ коміків, завила, що їм має бути соромно насміхатися над людським горем.

Номер викликав серйозний резонанс у соцмережах та українському політикумі. Подію прокоментував навіть прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. За словами політика, радіти і сміятися над горем є особистою справою кожного.

"Приміром, у світі маса сатиричних видань, команд, у яких дуже різний стиль, тому оцінювати гумор, політика чи державного чиновника — є поганим тоном", — зазначив Гончарук.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Україна – це демократична держава і кожен має право жартувати, як йому вдається.

picture

Слуги народу, хабарі і поліграфи

У середу, 23 жовтня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) розпочала кримінальне провадження у зв'язку з інформацією в пресі про можливе отримання хабарів 11 народними депутатами, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.

У відомстві зазначили, що в ЗМІ з'явилися повідомлення про нібито отримання нардепами 30 тис. дол. США хабаря за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні парламентського Комітету.

Розпочате кримінальне провадження дало свої наслідки. Президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени парламентського комітету з питань фінансів повинні пройти перевірку на поліграфі.

До сьогоднішнього дня тест на детекторі брехні пройшов глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давід Арахамія.

Напередодні вікенду народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський запропонував Арахамії написати законопроект, який би зобов'язував нардепів раз на рік проходити перевірку на поліграфі.

picture

Покупець для Vodafone Ukraine

Антимонопольний комітет України дозволив компанії Bakcell з Азербайджану купити компанію Vodafone Ukraine. Нагадаємо, Vodafone є другим за величиною оператором мобільного зв'язку в країні. Про те, що азербайджанський мобільний оператор Bakcell готується придбати компанію Vodafone Ukraine стало відомо 10 жовтня поточного року. За даними експертів, сума угоди може перевищити 1 млрд. дол.

Компанія Bakcell — оператор мобільного зв'язку і провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Її заснували в 1994 році, і вона була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB. Зараз у відкритих джерелах немає точних відомостей, хто володіє Bakcell.

picture

1000 гривень пішли в народ

У п'ятницю, 25 жовтня, Національний банк України ввів в обіг нову купюру номіналом в тисячу гривень. Останній раз нові купюри вводилися в 2006 році, а за 13 років доходи українців істотно збільшилися, тому, тепер для виплати середньомісячної зарплати потрібно більше банкнот.

За словами голови НБУ Якова Смолія, випуск нової банкноти – це впродовження оновлення грошової системи України.

"Враховуючи, що в готівковий обіг буде введена купюра найвищого номіналу, нам довелося сильно постаратися, щоб вона була оснащена додатковими знаками захисту", — сказав глава НБУ.

Смолій додав, що найближчим часом він планує провести додаткові роз'яснення серед українців щодо особливостей даної купюри.

picture

Бандитський Харків

У п'ятницю, 25 жовтня, у Харкові серед біло дня неподалік від центру міста сталася перестрілка, очевидцями якої стали десятки людей. За даними поліції, чоловік дістав зброю і відкрив вогонь по двом невідомим. Один з них помер у кареті швидкої, за життя іншого борються медики.

Жертви перестрілки теж були озброєні і відстрілювалися. Стрілок втік з місця злочину на чорному позашляховику Toyota RAV4. Від'їхавши кілька кілометрів, злочинець підпалив авто і кинув там частину зброї. Чоловік спробував бігти в бік Нової Баварії, але його помітили патрульні: під час затримання стрілок дістав гранату і підірвав себе.

Як з'ясувалося пізніше, один із загиблих в перестрілці був важливим свідком у резонансній справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова – Володимир Борох по кличці "Тайсон".

picture

Топ-5 подій тижня в одній картинці

picture



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!