Головна Новини Політика внутрішня політика Бойовики за три роки посилили позиції в Золотому, - Геращенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики за три роки посилили позиції в Золотому, - Геращенко

Народний депутат Ірина Геращенко, коментуючи ситуацію з відведенням сил в Золотому, зазначила, що бойовики не виконали досягнутих раніше домовленостей

29 жовтня 2019, 17:20 comments1678
Поділіться публікацією:
Бойовики за три роки посилили позиції в Золотому, - Геращенко

Терористи порушили домовленості про розведення сил у Станиці Луганській та Золотом, зміцнивши з 2016 року свої бойові позиції на даних ділянках фронту. Про це кореспонденту порталу "Коментарі" розповіла народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко.

"Я хочу сказати, що, по-перше, не був дотриманий основний принцип домовленостей в Мінську, коли в 2016 році дуже важко домовлялися про розведення в трьох точках — Петровське, Станиця Луганська і Золоте і сім днів постійного "тиші". Це розведення тоді було прив'язане до конкретних гуманітарних потреб", — сказала парламентарій.

Нардеп пояснила, що мова йде про відновлення мосту в Станиці Луганській та відкриття контрольного пункту в'їзду/виїзду (КПВВ) "Золоте".

"Бойовики не просто не виконали ці домовленості. А вони за ці три роки посилили свої військові позиції. Зокрема, у Станиці Луганській вони звели фортифікаційні споруди. І, до речі міністр закордонних справ Пристайко визнав, що ці споруди не були розібрані. Так само і в районі Золотого. Бойовики не просто не пішли звідти, а вони посилили там свою військову присутність", — додала вона.

Геращенко звернула увагу на відсутність вимог з боку влади до бойовиків, які знаходяться в районі Золотого. При цьому лунають суперечливі заяви про відвід сил із спростуванням і підтвердженнями початку операції. В той самий час представники влади, за її словами, закликають вірити в те, що президент Володимир Зеленський зможе підняти на зустрічі в "нормандському форматі" питання безпеки та звільнення заручників, а також гуманітарні проблеми.

За словами депутата, позиції України у переговорах серйозно послаблені, при цьому ми дали козирі представникам Росії і як наслідок — дискусія переміщається з агресії Росії на внутрішній конфлікт.

Як раніше писало видання "Коментарі", лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що влада усвідомлює можливі наслідки відводу сил, але ці ризики є контрольованими.

Фото: Коментарі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!