Вакарчук розкритикував Зеленського за розведення військ на Донбасі

Нардеп вважає, що операція поблизу Золотого безглузда, поки не забезпечений режим тиші

Про гучне розведення військ поблизу селища Золоте-4 висловився і лідер партії "Голос" - музикант Святослав Вакарчук. Нардеп заявив, що відведення військ неприпустимо, так як супротивник не дотримується режиму тиші. Про це повідомляє прес-служба "Голосу".

За словами Святослава Вакарчука, ще вранці були повідомлення від ООВ про ворожі обстріли, а в обід з'явилась заява про відвід. "Такі дії президента і його команди – помилка, не можна йти ні на які розведення військ, поки режим тиші не забезпечено", - вважає нардеп. Він також вважає, що сьогоднішня подія не дає нічого, крім виконання Мінських угод, "що давно застаріли і не мають значення". Вакарчук переконаний, що розведення військ до миру не призведе.

Як вже повідомляли "Коментарі", сьогодні опівдні на Донбасі почалося розведення військ на ділянці в районі селища Золоте-4 в Луганській області. У Штабі кажуть, що дзеркальне розведення почалося в зв'язку з дотриманням режиму "тиші" протягом 7 днів, як передбачають домовленості. Крім того, початок процесу з обох сторін підтвердила Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. Однак у п'ятикілометровій зоні біля ділянки розведення днем раніше зафіксували 5 обстрілів з боку терористів. Ворог застосував великокаліберні кулемети, ручні протитанкові гранатомети, АГС та стрілецьку зброю.