Головна Новини Політика внутрішня політика Законопроект «Опозиційної платформи — За життя» дозволить знизити ціну на газ в 1,5 рази, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект «Опозиційної платформи — За життя» дозволить знизити ціну на газ в 1,5 рази, - Медведчук

Фракція партії «Опозиційна платформа — За життя» у Верховній Раді розробила законопроект, прийняття якого дозволить зменшити ціну на газ для населення до 3800-4000 грн за 1 тис. куб. м

30 жовтня 2019, 17:38 comments1421
Поділіться публікацією:
Законопроект «Опозиційної платформи — За життя» дозволить знизити ціну на газ в 1,5 рази, - Медведчук

"Механізм, який закладений у законопроекті, дозволяє знизити ціну на газ з нинішніх 6300-6500 грн за тисячу кубометрів до 3800-4000 грн. Ми реально запропонували, як знизити навантаження на населення України, на громадян, які оплачують непомірні, нічим не обґрунтовані, завищені житлово-комунальні тарифи", — заявив голова Політради партії Віктор Медведчук.

Нардеп зазначив, що сезонне зниження ціни на газ скінчилося і з настанням холодів почнеться зростання цін на енергоносії, що, у свою чергу, призведе до підвищення комунальних тарифів.

"Хочу нагадати, що вартість і теплопостачання, і гарячого водопостачання так і не знижувалася. При цьому борги по комунальних платежах досягли 52 млрд грн, в той час, як в 2013 році вони становили лише 12 млрд грн", ‒ сказав Медведчук.

Політик підкреслив, що голосування за законопроект "Опозиційної платформи – За життя" про недопущення підвищення цін на газ для населення стане перевіркою для монобільшості в парламенті.

Крім того, Медведчук нагадав, що Україна і Росія досі не продовжили контракт про транзит газу, а термін дії нинішньої угоди закінчується 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, Рада не підтримала законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" щодо впорядкування ціноутворення та недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ". Документ був внесений представниками фракції "Опозиційна платформа – За життя" і тільки 33 нардепи від "Слуги народу" його підтримали.

Також фракція внесла законопроект № 2126, який дозволить встановити прозорі та справедливі комунальні тарифи. Згідно з документом, ціна на газ для населення не має перевищувати 3800-4000 грн за 1 тис. кубометрів. Зниження ціни буде забезпечено, в тому числі, за рахунок прямих поставок газу з Росії. Проект закону передбачає скасування ПДВ на газ для населення та плати за надра, які за Конституцією належать українському народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!