Головна Новини Політика внутрішня політика У Кабміні пояснили, чому уряд не виплачує пенсії в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні пояснили, чому уряд не виплачує пенсії в ОРДЛО

Коляда заявила, що Кабмін намагається спростити отримання виплат на підконтрольній території

30 жовтня 2019, 18:25 comments2012
Поділіться публікацією:
У Кабміні пояснили, чому уряд не виплачує пенсії в ОРДЛО

На інвестиційному форумі в Маріуполі міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда повідомила, чому українська влада на сьогоднішній день не може виплачувати пенсії на окупованому Донбасі. 

Коляда розповіла, що окупаційна влада не дає  українському уряді можливості здійснювати необхідну законну діяльність. В ОРДЛО навіть немає  необхідних законних представництв Пенсійного фонду, органів соціального захисту.

Вона також додала, що Кабінет міністрів працює над спрощенням процедури перетину КПВВ на Донбасі та отримання виплат на підконтрольній території.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів запропонував виплачувати пенсії жителям ОРДЛО незалежно від наявності статусу переселенця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Кабмін готовий визнати окремі довідки, видані окупантами в ОРДЛО. Так, зазначене рішення стосується довідок про смерть і народження громадян. Згідно йому, спеціальна комісія буде уповноважена визнати або відмовити у підтвердженні таких документів органом Загсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!