Головна Новини Політика внутрішня політика Рада внесла зміни в бюджет-2019
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада внесла зміни в бюджет-2019

Документ передбачає додаткове фінансування для шахтарів

31 жовтня 2019, 19:38 comments1833
Поділіться публікацією:
Рада внесла зміни в бюджет-2019

У четвер, 31 жовтня, Верховна рада України ухвалила в другому читанні законопроект №2283 "Про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2019 рік". За документ проголосував 291 парламентар. Про це повідомляє РБК-Україна.

Документом передбачається додаткове фінансування програми "Реструктуризація вугільних шахт" у сумі 1 млрд гривень, що дозволить забезпечити своєчасну виплату заробітної плати шахтарям і не допустити відключення шахт від електропостачання.

Також законопроект передбачає підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки України, Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, Управління державної охорони до рівня виплат у Збройних силах. Відповідно видатки на національну безпеку та оборону буде підвищено на 1,4 млрд грн.

Фінансування передбачає також збільшення резервного фонду на 500 млн грн, який створений для забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Крім того, планується підвищити фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (на 354,6 млн грн), що дозволить вчасно та в повному обсязі здійснювати доплату за роботу в зоні відчуження та виплати щорічної та додаткової відпусток 22 тис. осіб. Також буде збільшено фінансування заходів із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю (на 787,0 млн грн), щоб поліпшити забезпечення таких осіб технічними та іншими засобами реабілітації.

Відзначимо також, за словами члена бюджетного комітету Лесі Забуранної, яка презентувала документ до другого читання, законом нормуються зарахування до спеціального фонду конфіскованих коштів, які надійшли в обсязі 1 млрд 560,1 млн гривень станом на 1 жовтня. За її словами, Міністерству оборони на облаштування військових комісаріатів та їх всебічне забезпечення із цієї суми буде направлено 524 млн гривень, а Державному агентству автомобільних доріг "Укравтодор" — 1 млрд 36,1 млн гривень за пріоритетними напрямами розвитку доріг державного значення.

Як раніше повідомило видання "Коментарі", Рада схвалила передачу податкової інформації про громадян США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!