Головна Новини Політика внутрішня політика Кличко написав на Богдана заяву до Нацполіції
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко написав на Богдана заяву до Нацполіції

Мер Києва звинуватив голову Офісу президента у "самоправстві"

1 листопада 2019, 18:31 comments2397
Поділіться публікацією:
Кличко написав на Богдана заяву до Нацполіції

Міський голова Києва Віталій Кличко написав заяву в поліцію, через самоуправство голови Офісу президента Андрія Богдана. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з документом, Кличко вважає, що Богдан вчинив кримінальне правопорушення, звернувшись до Кабміну з листом щодо звільнення мера Києва, оскільки такі дії, на його думку, не належать до його посадових обов’язків як голови ОП.

Кличко заявив, що в обов'язки керівника Офісу президента України не входить ініціювання звільнення голови КМДА. За словами мера Києва, це є підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і початку розслідування "незаконних дій" Богдана.

Міський голова додав,  що з огляду на вказані обставини дана заява містить достатньо фактів на підтвердження того, що в діях керівника Офісу Президента А.Богдана міститься склад кримінального правопорушення, передбачений статтею 356 КК України "самоправство". 

Наразі Андрій Богдан не відреагував на звернення Кличка до Нацполіції. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Кличко vs Богдан: до чого призведе протистояння київського градоначальника з командою президента. Після інавгурації президента України Володимира Зеленського над міським головою Києва Віталієм Кличком стали згущатися хмари. Явним конфлікт став після того, як глава Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!